Bijeenkomst Educational Storytelling met 360° video


13/02/2018
19:00 - 21:00


 

Theorie kan je leren vanuit een boek of door middel van een hoorcollege. Vaardigheden kan je oefenen in simulaties of rollenspellen, maar hoe laat je studenten zien welke impact hun handelen heeft? Hoe bereid je hen mentaal voor op stressvolle situaties zoals een coschap in de operatiekamer? Door middel van educational storytelling proberen we bewustwording, empathie en zelfvertrouwen te realiseren – een reality check in een veilige omgeving.

 

Tijdens deze bijeenkomst laten Monique Snijder en Thomas Ginn je ervaren hoe je educational storytelling inzet, door het zelf te doen met behulp van 360 graden video’s. Daarnaast kijken we samen naar de mogelijkheden die deze vorm te bieden heeft om er ook zelf mee aan de slag te gaan.

 

De avond begint om 19.00 en duurt tot uiterlijk 21.00. Wil je pizza mee eten (op eigen kosten) dan vragen we je er om 18.30 te zijn. De bijeenkomst vindt plaats bij het Centre for Innovation van Universiteit Leiden in (let op!) Den Haag (Wijnhaven/Turfmarkt 99). Hier worden onder de noemer ‘rethinking education’ trends en nieuwe ontwikkelingen vertaalt naar het onderwijs door middel van experimenten en pilots, waarbij binnen de kaders van open en online onderwijs o.a. MOOCs en 360 video’s veel gebruikt worden.  De locatie is goed te bereiken per openbaar vervoer (op loopafstand van Den Haag Centraal) of met de auto in de dichtstbijzijnde parkeergarage onder het gebouw, Turfmarkt (betaald parkeren).

Dit evenement is volgeboekt.