2016: The Street Edition


Connect organiseerde op vrijdag 9 september 2016 de tweede editie van het Connect Zomerfestival. In ‘The Street Edition’ gingen we letterlijk de straat op om met een andere bril naar ons vak kijken.

In het centrum van Utrecht gingen de deelnemers samen met vakgenoten op zoek naar Frisse Blikken; mensen die een andere kijk hebben op ons vak. We maakten kennis met de filosoof, de chef-kok, de kunstenaar, de meubelmaker en vele anderen.

De Frisse Blikken vertelden in 5 thema’s over hun eigen werk:

  • Verhaal vertellen
  • Vragen stellen
  • Ontwerpen
  • Creatief
  • Realisatie

Zoek naar de parallel met jouw werk en laat je meenemen, stel vragen en inspireer elkaar. Dat was de opdracht van de dag. Natuurlijk was er ook veel ruimte voor netwerken en kennis uitwisselen met andere deelnemers. De Frisse Blikken stonden verspreid door de stad en je kon op de dag zelf kiezen wie je wilde ontmoeten. De speciale FrisMakers app en de kaart hielpen je met het structureren van wat je hoorde en zag.

De deelnemers hebben aan het eind van de dag:
… een hoop andere vakgenoten ontmoet.
… inspiratie opgedaan, door de Frisse Blikken, maar natuurlijk ook door de andere deelnemers.
… lekker gelunched en geborreld.
… veel van de binnenstad van Utrecht gezien.

Kortom: het was weer een gave dag!

 

Het Connect Zomerfestival ‘The Street Edition’ werd georganiseerd door: Vera Kuiper, Walmar Aardema, Veerle Mulder, Marieke Snijder, Marlieke Vink-Boon, Yara Pikaar, Brenda Dirks en Sanne Wijnands.