Een ‘rookie’ of niet, er is altijd wat te leren!


Time management, een heel belangrijke skill als je een Connect-bijeenkomst organiseert en begeleidt! In iedere ronde van de bijeenkomst stond een nieuwe vraag centraal die in groepjes beantwoord werd. En iedere vraag zorgde weer voor een nieuw gesprek met frisse inzichten, tips, herkenning, frustratie (‘Iedereen zegt altijd dat je gewoon ouder moet worden om dit te leren…’) en opgeluchte zuchtjes (‘He, ik zie dat ik al best veel in huis heb!’). Waardoor het moeilijk en bijna jammer was om alle deelnemers te vragen om door te schuiven naar een volgende tafel met een nieuwe vraag… Men kreeg de opdracht mee om tussentijds samen te vatten op flip-over wat er gezegd en geleerd is. Bij de samenvatting van de avond ontstonden weer nieuwe vragen en gesprekken. Gelukkig is er LinkedIn en zien we achteraf nieuwe verbindingen ontstaan en ontstaan er ideeën voor volgende bijeenkomsten.

Ik vond het verfrissend om te merken dat ik ‘eindelijk’ geen rookie meer ben, ik heb in twee banen al heel wat skills kunnen opdoen en oefenen. Maar ik ben een onderwijskundige: er is en blijft altijd veel te leren dus deze avond heeft voor mij op een rijtje gezet waar ik sta en heen wil. Diezelfde basishouding zag ik bij alle anderen, en dat is volgens mij ook de kracht en toegevoegde waarde van ons vak. Anderen laten zien wat er te leren valt en anderen ‘leren hoe ze moeten leren’.

Bekijk de foto’s om te zien wie er bij was, wat er bijgedragen is en welke tips je er voor jezelf uit kunt halen!

 

Geschreven door Ellen Daamen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *