Bijeenkomst: Leren met adaptieve leersoftware


14/03/2018
19:00 - 21:30


Leren met adaptieve leersoftware: motiverend en voor iedereen toepasbaar?

Als onderwijs- en opleidingskundigen, willen we onze cursussen of leerervaringen zoveel mogelijk aansluiten op de leerbehoefte van de lerende. Maar hoe doe je dat in een volle collegezaal? Of bij een e-learningcursus voor studenten met een uiteenlopend niveau in kennis? Hoe weet je welke lerende welke uitleg nodig heeft om effectief te kunnen leren? En hoe zorg je dat niemand zich verveelt, de uitleg voor niemand te moeilijk is en daarmee jouw uitleg op ieder zijn referentiekader aansluit?

Ondanks de aandacht die er de laatste jaren is voor gepersonaliseerd leren en adaptief leren, wordt het nog maar weinig ingezet. Wat zijn de (potentiële) mogelijkheden van adaptieve leersoftware? Waar staat de ontwikkeling van de software nu? Wordt dit al gebruikt in Nederland? Hoe zet je dit systeem dan in in je onderwijs? En werkt dit systeem voor elke student?

Op 14 maart organiseert Annemieke van den Bijllaardt voor Connect een avond vol met kennisdeling, het uitwisselen van ervaringen en samen filosoferen over de toekomst van leren.

Zij kan van een hoop vragen de laatste stand van zaken laten zien vanuit haar werk bij het Innovation Lab van Universiteit Leiden. Maar lang niet alle antwoorden zijn bekend en we zijn daarom heel benieuwd hoe jullie hier tegenaan kijken.

De avond begint om 19.00 en duurt tot 21.30. De locatie is TriamFloat (Orteliuslaan 855, Utrecht). Je kunt van tevoren pizza met ons mee eten, we verwachten je dan om 18.30. Meld je snel aan via de aanmeldbutton! Vol is vol.

We willen van tevoren ook graag weten waar je werkzaam bent, zet je dat even in het opmerkingenveld?

 

—————————————————————————————————————————————————————-

Wil je ook een bijeenkomst organiseren en/of heb je hier ideeën voor? Leuk! Stuur een mailtje naar sgetmeconnected@gmail.com of plaats jouw idee in onze LinkedIngroep. Er zijn altijd wel Connect leden die je graag helpen met het organiseren van een bijeenkomst.

 

Dit evenement is volgeboekt.